Cestovanie za pokrom

Ak sa pýtate, prečo by niekto cestoval len preto, aby si zahral poker, odpoveď je celkom jednoduchá. Je to skvelá hra ale bohužiaľ na Slovensku nie je dostatok kvalitných kartových klubov na hranie. Väčšina pokrových klubov zo starej školy je zatvorená a ľudia z celého Slovenska môžu hrať len v našom hlavnom meste – Bratislave. Situácia je dosť smutná, pretože slovenská komunita je dosť veľká, no chýbajú tu veľké turnaje na celosvetovej úrovni. Naši hráči sú kvôli tomu nútení hrať len online, čo nie je až taká veľká zábava. 

Ďalším problémom je, že neexistuje jediná lokálna platforma, ktorá by ponúkala našim hráčom live Texas Hold’em poker, a väčšina zahraničných platforiem neakceptuje slovenských hráčov, preto sú nútení hrať cez VPN s falošnými účtami, čo je veľkým nebezpečenstvom pre ich bankroll. Našťastie, Slováci, ktorí uprednostňujú iné živé kasínové hry, ich môžu hrať bez problémov takmer na každej miestnej platforme. Fortuna prihlásenie je naozaj jednoduché, a nájdete v nej takmer všetky ostatné živé kasínové hry.

Kam cestovať za pokrom? Do Prahy!

Ak vás náš predchádzajúci článok o pamiatkach v Prahe nenakopol, aby ste do nej vycestovali, možno vás zaujme fakt, že v dňoch 7. až 18. decembra sa tu konajú Majstrovstvá európy v pokri (EPT Prague). Je to najprestížnejšie pokrové podujatie, ktoré sa koná v Európe a pre nás Slovákov je to momentálne dostatočne blízko, aby sme si komfortne užili skvelú pokerovú zábavu a adrenalín spolu s krásnou prehliadkou Prahy, bez nutnosti príšerne dlhého cestovania. 

Pokiaľ ste z východnej časti slovenska, bolo by rozumné rezervovať si letenku, ak chcete ušetriť čas a byť na mieste čo najskôr. Bez ohľadu na to, ako cestujete, registrácia na hlavné podujatie je do piatka 11:00, takže to stíhnete aj autom, či vlakom. Cestovanie vlakom je obzvlášť zábavné, ak by ste necestovali sami, ale s priateľmi. Ak by to bol aj váš prípad, ponáhľajte sa a zaujmite miesto v reštauračnom vozni, aby ste si mohli urobiť malú zahrievaciu párty bez toho, aby ste sa museli obávať preplnej kabíny. Na druhej strane, ak by ste cestovali s knihou ako spoločníkom, pravdepodobne by vám bolo jedno, kde budete sedieť. 

Nie každý má však možnosť cestovať a hrať poker počas pracovného týždňa. Pražský EPT turnaj nie je len o hlavnom turnaji. Je to séria mnohých rôznych turnajov s rôznou dĺžkou hry. Niektoré z nich sú len na 1 deň, v porovnaní s hlavným turnajom. Teda, ak nemáte počas nadchádzajúceho víkendu nič lepšie na práci, neváhajte a užite si tento krátky pokrový výlet.