Eiger a Matterhorn v 7 dňoch

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2021. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Peter Majer

Cieľom tejto našej malej výpravy je samozrejme vystúpiť na oba vrcholy týchto krásnych a majestátnych hôr, kde ideme s veľkou pokorou a rešpektom. Tiež by sme to radi zahrnuli do našich predpríprav na cesty do Nepálu a Čile, ktoré sú naplánované v roku 2022. Radi by sme si odniesli z našej malej expedície len tie najlepšie poznatky čo sa týka výstupu, a určite poradiť aj ostatným, ktorí sa rozhodnú tieto dva výstupy uskutočniť ako majú postupovať, ktorou cestou je dobré ísť, kde sú umiestnené fixy, čo si so sebou pribaliť , čo si nepribaliť, aké schopnosti na to treba – či už lezecké, či orientačné, určite koľko a akého jedla si pribaliť , ako postupovať, kde prespať ak nemáte dosť peňazí, alebo hľadáte dobrodružstvo ako my – spanie v stanoch v campe. Jedinečnosť tejto expedície spočíva v tom, že sú to 2 ťažké vrcholy, ktoré by sme radi zdolali behom 7 dní a ktoré sú jednými z našich dlhoročných cieľov. Eiger- tažko exponovaný hrebeň, ktorí chceme zdolať od začiatku a zostúpiť druhou stranou a Matterhorn- Ktorý je veľmi tažký či už na orientáciu alebo na posledný 400 metrový výškový úsek cez laď a sneh. Veríme, že sa nám tieto dva náročné výstupy podarí uskutočniť, nie sme práve z tých ľudí, ktorí majú veľa peňazí na rôzne cestovanie po svete, preto všetko pečlivo plánujeme a rozpočitávame výdaje, ktoré na to potrebujeme.

Jedinečnosť expedície: Jedinečnosť je skvelá vec, aj my preto chceme byť jedinečný v tom, že vystúpime na oba nebezpečné vrcholy do 7 dní, kde z toho EIGER – sme sa rozhodli prejsť celý SV hrebeň a zakončíme to až dole cez západnú stenu.

Termín expedície: 4.9 – 11.9.2021

Naša expedícia je 100 % reálna, čakáme už len na priaznivejšie počasie. Každý finančný prostriedok je skvelý a dopomáha splniť ciele, samozrejme sme ľudia, ktorí si stoja za svojimi cieľmi, a aj bez fin. pomoci to určite dokážeme.

Dĺžka cesty: 8 dní

Plánované krajiny: Švajčiarsko

Predošlé skúsenosti s cestovaním: Skúsenosti s cestovaním máme, i ked nie sú moc veľke, nakoľko nikto z nás nemá toľko fin. prostriedkov na cestovanie po svete. Boli uskutočnené výstupy na Mt.Blanc, Glossglockner, Monte Rosa – Lyžovanie ( 3250 mnm.) Odkazy na blogy a nai reportáže doteraz nevznikli ale radi by sme to aj prostredníctvom Vás zmenili.

Web: –

Počet ľudí: 3

Plánovaný rozpočet: Celkový rozpočet na 1 osobu by mal byť okolo 650 €, Ideme 3 ľudia približne 2000 € za celkové náklady celej expedície.