Ochrana osobných údajov

Je pre nás dôležité, aby vaše osobné údaje boli v bezpečí. Všetky osobné údaje, ktoré sú získavané počas vašej návštevy na našich stránkach sú spracovávané v súlade s Nariadením Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie GDPR“) a so zákonom č. 122/2013 Z.z. (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“). Dobrovoľným vyplnením vašich osobných údajov nám týmto dávate súhlas s ich spracovaním v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov.

V súlade s Nariadením Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie GDPR“) si plníme svoju informačnú povinnosť voči dotknutým osobám nasledovne:

1. Kto sme (ďalej len “poskytovateľ”)

OZ Cestou necestou
Drotárska cesta 4, 811 02 Bratislava

IČO: 42270880
DIČ: 2023783289

Registrácia MVSR vykonaná dňa: 3.5.2013
Číslo spisu: VVS/1-900/90-41511

Kontaktné údaje ohľadom osobných údajov:

Ak máte akékoľvek otázky alebo podnety, napíšte nám. Dotknuté osoby môžu nás môžu kontaktovať na nižšie uvedených kontaktných údajoch ohľadom prístupu k alebo zmazaniu ich osobných údajov.

Michal Knitl, OZ Cestou necestou, Drotárska cesta 4, 811 02 Bratislava
info@cestounecestou.sk

Zhromažďovanie informácií o užívateľoch, ochrana osobných údajov

  1. Poskytovateľ sa zaväzuje spracúvať osobné údaje len pre účely poskytovania Služieb.
  2. Poskytovateľ spracúva osobné údaje po celú dobu platnosti a účinnosti Zmluvy medzi ním a Užívateľom.
  3. Dotknutými osobami sú zákazníci poskytovateľa, návštevníci webstránky cestounecestou.sk – užívatelia.

2. Aké údaje uchovávame?

Vaše osobné údaje zadávate dobrovoľne do rôznych formulárov na našich stránkach: registračné formuláre, objednávkové formuláre, ankety.

Tieto údaje súpotrebné k uzavretiu zmluvy (pri nakupovaní v eshope) a komunikácii, k zabezpečeniu webstránky proti neoprávnenému používaniu..

  • Meno nie je povinný údaj – môže sa použiť aj prezývka, email je povinný a potrebný pre všetku komunikáciu a dohodnutie podmienok spolupráce. Pre fakturáciu sú potrebné fakturačné údaje o firme alebo fyzickej osobe, ktoré sú použité len na tento účel.
  • e-mailová adresa (na účely komunikácie so zákazníkom)
  • IP adresa – anonymne pre zabezpečenie webstránky proti hackerom a neoprávnenému prístupu a teda ochranu dát návštevníkov. Nutné nastavenie pre bezpečné fungovanie webstránky a ochranu jej návštevníkov pred hackermi. IP adresa sa zaloguje bez ďalších údajov, ktoré by spájali návštevníka s ňou. Dôvodom je porovnávanie IP adresy návštevníka s verejným zoznamom IP adries známych spam serverov a hackerov.

Tieto údaje sú potrebné pre vybavenie objednávky:

  • Krstné meno
  • Priezvisko
  • Názov spoločnosti
  • Fakturačná adresa – ulica, mesto, okres, PSČ
  • Ak si to zákazník zvolí – dodacia adresa
  • Telefón
  • Email
  • IP adresa
  • Bankový účet (pri platbe prevodom sa tento uloží v našej banke ako účet odosielateľa)

Komentáre k článkom

Tieto údaje sa zbierajú v záujme ochrany proti spamu.

  • Meno
  • Email
  • Adresa webstránky (nepovinný údaj)
  • IP adresa
  • Typ prehliadača, ktorý návštevník používa
  • Anonymizovaný reťazec vytvorený z e-mailovej adresy (nazývanej aj hash) sa môže poskytnúť službe Gravatar a zistiť, či ju návštevník používa. Pravidlá ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete tu: https://automattic.com/privacy/. Po schválení komentára návštevníka, ktorý pridal komentár, je jeho Gravatar profilový obrázok viditeľný pre verejnosť v kontexte vášho komentára.

Kontaktný formulár, formuláre pre pridávanie obsahu alebo registráciu expedícií

  • Meno
  • Email

Kontaktný formulár pre dobrovoľníkov

  • Meno
  • Email
  • Telefón
  • Mesto, kde by dobrovoľník rád pôsobil
  • Napíš nám niečo o sebe
  • Čo by si rád robil/a?
  • Mal/a by si záujem stať sa členom organizačného tímu a pomáhať festivalu celoročne?
  • Koľko hodín týždenne vieš reálne pomáhať?

Kontaktný formulár pre prezentujúcich 

  • Meno
  • Email
  • Názov prezentácie
  • Popis prezentácie
  • Top zážitok
  • Kto si?
  • Webová stránka
  • Facebook fanúšikovská stránka
  • Link na profil na linkedin
  • Súhlas s video záznamom prezentácie
  • Číslo účtu

Kontaktný formulár pre ponuku práce

  • Meno
  • Email
  • Životopis

3. Prenos do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie

Osobné údaje dotknutej osoby (návštevníkov a užívateľov webstránky www.cestounecestou.sk), našich klientov sú zdieľané z týmito organizáciami:

  • Google
    • Google analytics & Tag manager – len anonymné údaje za účelom sledovania štatitík návštevnosti – viď sekcia Cookies nižšie).
    • YouTube – niektoré stránky obsahujú vložené videá s návodmi a pomocou pre návštevníkov. Tieto taktiež zbierajú anonymné údaje o ich použití a návštevnosti.
    • Stránky o ochrane osobných údajov firmy Google si pozriete tu.

Vložený obsah z iných webových stránok

Na niektorých stránkach tohto webu sú vložené videá z YouTube. Spoločnosť Google v niektorých prípadoch môže zbierať anonymné štatistiky zobrazenia týchto videí a nasledovné údaje:

  • IP adresa
  • Typ internetového prehliadača
  • Typ zariadenia (mobil, počítač)

4. Kde uchovávame dáta

Webhosting

Web stránky spoločnosti, ako aj web stránky našich klientov, ktorým zabezpečujeme webhostingu, sú uložené na serveroch spoločnosti WebSupport, s.r.o. a WEDOS Internet, a.s., a fyzicky sa nachádzajú v Európskej únii (na Slovensku a v Čechách).

Emailové služby

Krstné mená a emailové adresy zákazníkov spoločnosti a osôb prihlásených na odber noviniek sú uložené na serveroch spoločnosti MailerLite z Litvy. Stránky o ochrane osobných údajov firmy Mailerlite si pozriete tu.

5. Kto má prístup k akým uchovávaným dátam

Predseda OZ Cestou necestou

  • Všetky uchovávané údaje

Organizátori podujatí

  • Mená a kontaktné údaje prezentujúcich
  • Mená a kontaktné údaje dobrovoľníkov
  • Prístup do newslettra (bez možnosti kopírovať databázu)
  • Vystavené faktúry k danému podujatiu a iné doklady nevyhnutné k dodržiavaniu zákona

Koordinátori dobrovoľníkov

  • Mená a kontaktné údaje dobrovoľníkov z formulárov

Koordinátor a porotca Expedičného fondu

  • Mená a kontaktné údaje prihlásených expedícii z formulárov

6. Súbory cookies

Používame cookies k tomu, aby sme zistili preferencie navštevníkov web stránok a vedeli na základe toho prispôsobiť našu ponuku na mieru konkrétnemu návštevníkovi. Cookies sa môžu používať k tomu, aby sme zistili, či už ste naše stránky z vášho počítača niekedy navštívili.

Cookies sú textové súbory, ktoré uloží váš internetový prehliadač na váš disk v počítači. Ak si neprajete cookies ukladať, môžete ich deaktivovať vo vašom internetovom prehliadači.

Čo sú súbory cookies

Cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť použité webovými stránkami, aby zefektívnili užívateľovu skúsenosť.

Zákon hovorí, že môžeme ukladať súbory cookie na vašom zariadení, ak sú nevyhnutné pre prevádzku týchto stránok. Pri všetkých ostatných typoch súborov cookie potrebujeme váš súhlas.

Táto stránka používa rôzne typy cookies. Niektoré cookies sú tu umiestnené službami tretích strán, ktoré sa objavujú na našich stránkach, ako Google Analytics (štatistiky návštevnosti).

Typy súborov cookies

Nevyhnutné súbory cookie pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok. Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies.

Tu patria:

Štatistické súbory cookies pomáhajú majiteľom webových stránok, aby pochopili, ako komunikovať s návštevníkmi webových stránok prostredníctvom zberu a hlásenia informácií anonymne. Nastavili sme anonymizáciu IP adries v Google Analytics, takže je tento údaj anonymný a neukladá sa nikam. Ďakujeme za povolenie týchto súborov cookies, čo nám pomôže analyzovať náš biznis a ďalej zlepšovať naše služby.

Tu patria:

Cookies pre analytiku a prispôsobenie web stránky

Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke zapamätať si informácie, ktoré zmenia spôsob, akým sa webová stránka chová alebo vyzerá, ako napr. váš preferovaný jazyk alebo región, v ktorom sa práve nachádzate.

Tu patria:

Cookies pre zlepšenie výkonu a funkcionality

Marketingové súbory cookies sa používajú na sledovanie návštevníkov na webových stránkach. Zámerom je zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné a pútavé pre jednotlivých užívateľov, a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.

Nezaradené súbory cookies sú cookies, ktoré práve zaraďujeme, spoločne s poskytovateľmi jednotlivých súborov cookies.

7. Na čo tieto informácie používame?

Informácie, ktoré spracovávame môžu byť použité na niektorú z nižšie uvedených činností:

  • Presonalizovanie ponuky – vaše informácie nám pomáhajú prispôsobiť našu ponuku vašim individuálnym potrebám
  • Zlepšenie web stránky – pravidelne vylepšujeme našu web stránku na základe informácií a spätnej väzby, ktorú nám dávate
  • Vylepšenie zákazníckej podpory – vaše informácie nám pomáhajú efektívne odpovedať na vaše požiadavky a potreby
  • Na spracovanie transakcií – vaše informácie, verejné alebo neverejné, nebudú nidky predané, vymenené alebo postúpené tretím stranám bez vášho súhlasu, s výnimkou údajov nutných na spracovanie platobných transakcií a doručenie tovaru.
  • Na spracovávanie výsledkov súťaží, promoakcií, ankiet a pod.
  • Na odosielanie emailov – emailová adresa, ktorú ste zadali na našich stránkach môže byť použitá na odosielanie informácií a aktualizácií týkajúcej sa vašej objednávky. Taktiež na odosielanie noviniek, rád, tipov a trikov, informácie o produktoch a službách, o pripravovaných akciách, atď. Ak sa budete chcieť kedykoľvek odhlásiť z odoberania emailov, stačí, ak kliknete na odhlasovací odkaz, ktorý je umiestnený v emaily, alebo nám napíšte a my vás odhlásime.

Odovzdanie vašich osobných údajov štátnym organizáciám je len na základe riadne vystavených a právoplatných právnych rozhodnutí v súlade so zákonom Slovenskej republiky.

8. Doba uchovávania osobných údajov:

Analytické informácie (Google Analytics) – doba uchovávania údajov: 24 mesiacov

Fakturačné údaje – po dobu trvania posledného zmluvného vzťahu s nami a platnosti nárokov z neho. Po dobu stanovenú zákonom pre plnenie požiadaviek daňových a účtovných predpisov.

Údaje v objednávkach z Eshopu – 2 roky, potom sú osobné informácie anonymizované a ďalej držíme len neosobné informácie o objednávkach pre účely účtovníctva a štatistík.

Údaje z formulárov prezentujúcich, dobrovoľníkov a ponuky práce: 5 rokov

Údaje z formulárov prezentujúcich, ktorí na festivale následne svoju prezentáciu odprezentovali: 7 rokov

Údaje z tombolových lístkov a prihlásenia do odberu noviniek emailom na stránke: 5 rokov

9. Možnosť odhlásenia

Vaše osobné údaje používame k tomu, aby sme vás mohli informovať o našich podujatiach, projektoch, produktoch či anketách. Vaša účasť je samozrejme dobrovoľná a z odberu emailových správ sa môžete kedykoľvek odhlásiť. Stačí kliknúť na priložený odhlasovací odkaz v emaile, prípadne nám spätne napísať, že si už emaily neprajete dostávať a my vás odhlásime.

Práva dotknutej osoby:

Právo požadovať prístup k osobným údajom, ktoré sa jej týkajú, právo na opravu osobných údajov, právo na vymazanie a/alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, právo na prenositeľnosť osobných údajov, právo podať sťažnosť na spracúvanie osobných údajov orgánu dozoru – Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky ako aj právo kedykoľvek svoj súhlas so spracovaním osobných údajov odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním; pre vylúčenie akýchkoľvek pochybností platí, že uvedené práva je dotknutá osoba oprávnená uplatniť v prípade ak jej uplatnenie takéhoto práva umožňuje Nariadenie GDPR, resp. zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a vykonanie konkrétneho práva je u spoločných prevádzkovateľov technicky možné.

Dotknuté osoby môžu kontaktovať info@cestounecestou.sk ohľadom prístupu a zmazaniu osobných údajov.

10. Zmeny v podmienkach o ochrane osobných údajov

Ak sa rozhodneme zmeniť podmienky o ochrane osobných údajov, uverejníme ich na tejto stránke. Tieto podmienky sú platné od 24.05.2018.

Menu