Od Severného mysu po Mys dobrej nádeje autom

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2023. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Zuzana Belková

Pri lúčení sa pred cestou mi mama povedala : ´´Veď to nie je ako keby ste išli na kraj svet. Ani sa nenazdám a už budete späť.´´ a môj muž jej na to zahlásil :´´ Až na to, že my ideme vlastne na dva kraje sveta´´ Tieto slová podľa mňa vystihujú charakter našej expedície najviac. Cestou sa snažíme stretať čo najviac lokálnych ľudí cez Couchsurfing a chceme sa zastaviť na niekoľkých Workaway, aby sme neboli stále len na cestách. Do niektorých krajín, ktoré som prestopovala, sa vraciam opakovane (Pakistan, Irán) a neviem sa dočkať, kedy zase postretám tých ľudí, ktorí dotvorili moje predchádzajúce cesty v týchto končinách do niečoho nezabudnuteľného. Obaja sme veľlmi športovo založení, venujeme sa parkouru, a tým pádom vyhľadávame parkourové komunity kde sa len po svete dá, lezieme a berieme si so sebou lezeckú výbavu, a chystáme sa cestou vyštverať aj na nejaké tie kopce typu Damavand, Ararat a Kilimanjaro.

Plánované krajiny: Dánsko, Švédsko, Nórsko, Rusko, Kazachstan, Uzbekistan, Kirgiszko, Tadžikistan, Čína, Pakistan, Irán, Turecko, Irak, Jordánsko, Izrael, Egypt, Etiópia, Keňa, Uganda, Tanzánia, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Juhoafrická republika

Termín: 17.2.2023 – koniec roka 2024

Dĺžka expedície: 18 mesiacov plus mínus

Počet ľudí: 2 Slováci

Záväznosť expedície a termínu: už sme vyrazili. severný mys máme za sebou a práve sa nachádzame uprostred Ruska v Ivanove.

Predošlé skúsenosti s cestovaním, odkazy na blogy, stránky alebo reportáže:

Ja som strávila 4 mesiace stopovaním z Gruzínska do Indie, a 2 mesiace stopovaním po Austrálii vrátane stopovania naskrz púšťou vo vnútrozemí. Obe cesty som následne prezentovala na Cestou necestou.
S mužom sme potom prešli 20 dní diaľkovou trasou Via Alpina. Z našej cesty ´´Z mysu na mys´´ už postupne pridávame články na náš blog máme aj spoločný instagram zuzka.jozo

Predpokladaný rozpočet expedície: po odpočítaní nákladov na auto a jeho prípravu pred cestou – 12 000 eur na osobu.

Jedinečnosť expedície: Našim 18 ročným Fordom Galaxy prerobeným na spanie sme zo Slovenska dorazili až na severný mys v Škandinávii, z ktorého smerujeme cez celú Áziu na juh Afriky.

Web: http://tulatsa.jecool.net/