Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2023. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Robo Busfy

Štartujeme v hlavnom meste Čile – Santiago. Odtiaľto poputujeme najskôr na najjužnejšie dosiahnuteľné miesto Južnej Ameriky pri mestečku Ushuaia. Následne sa otočíme na sever cez Argentínu, Bolíviu, Peru, Ekvádor do Kolumbie. Tu budeme musieť prekročiť Darien gap aby sme sa dostali do Strednej Ameriky, kde nás čaká Panama, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Salvádor, Guatemala a nakoniec Mexiko. Končiť cestu by sme mali v Spojených štátoch kde by sme chceli nechať motorky. V prípade veľmi priaznivých podmienok nie je vylúčené pokračovanie až cez Kanadu na Aljašku ku Arktickému oceánu. Tým by sa podarilo prekonať krížom celý Americký svetadiel.

Plánované krajiny: Čile, Argentína, Bolívia, Peru, Ekvádor, Kolumbia, Panama, Kostarika, Honduras, Salvádor, Guatemala, Mexiko, Spojené štáty americké, Kanada.

Termín: Odlet 5.1.2023 návrat v termíne neznámom.

Dĺžka expedície: 3 až 8 mesiacov

Počet ľudí: Ideme 3 ľudia a sme 2 nezávislé partie na 2 motorkách. Sme Slováci.

Záväznosť expedície a termínu: Motorky sú už v Čile a letenky máme. Ideme keby čo bolo 🙂

Predošlé skúsenosti s cestovaním, odkazy na blogy, stránky alebo reportáže: Všetci máme viacročné skúsenosti s cestovaním. Boris s priateľkou prešli okrem celej Európy, celé Rusko, Strednú Áziu aj perličky ako Japonsko, Vietnam a blízky východ. / Blog 1. časti expedície, / Ja som prešiel na motorke východné destinácie ako Stredná Ázia, Pamír, Mongolsko, Ruský Bajkal, Magadan a samozrejme nejaká európska klasika. / Moje jednotlivé tripy: PamirTrip2017, NoKyrgyzstan 2018, Kolyma Trip 2019, Losting 2021

Predpokladaný rozpočet expedície: Orientačne 1500eur/osoba/mesiac + výdavky na prepravu motoriek, letenky a podobne.

Jedinečnosť expedície: Nesnažíme sa byť jedinenční. Ideme sa pozrieť do Južnej Ameriky a Strednej Ameriky na vlastných motorkách vlastným tempom, vlastným štýlom.

Web: fb