Sme trojica cestovateľov ktorá si nikdy nedokáže nájsť čas na dôsledné naplánovanie cesty. Pristáli sme v hlavnom meste Kostariky San Jose, kde sme si prenajali auto, aby sme stihli vidieť z krajiny čo najviac.

Vyrazili sme na konci decembra a Nový rok 2014 nás zastihol na brehu Pacifiku. Dostali sme sa do vnútra divočiny v N.P. Corcovado kde sme pozorovali množstvo exotických zvierat.Užili sme si preslávený raj surférov na pláži Domenical. Pod najvyššou horou Kostariky Chiripo sme urobili menší trek. Šantenie na najlepších visiacich mostoch Costa Riky v Arenal a Monteverde sme si skutočne užívali. Pozreli sme sa do útrob pomerne aktívnej a zároveň najvyššej sopky Kostariky Irazú a nadránom aj do sopky Turialba. Sopka Poás so svojou tyrkysovou modrou farbou nám bola krásnou náplasťou po prebdenej noci a útoku skupiny nadrogovaných chlapcov s baseballovými pálkami ktorí nás chceli prepadnúť v stane.Ďalší deň sme si nabrali energiu v aktívnom vulkanickom komplexe v N.P. Rincon de la Vieja .Oddychovali sme na polostrove Nicoya, kde na obrovskej rozlohe pobrežia sú nespočetné nádherné pláže plné surferov. Kostarika je proste dokonalý raj pre milovníkov prírody, proste Pura vida. ?

národný park Tortuguero-liahnutie korytnačiek

Mali sme nejakú časovú rezervu,tak sme sa rozhodli pre návštevu susednej Nicaragui. Z mestečka Rivas do prístavu v San Jorge kde sme si vybrali lacnejší trajekt na ostrov Ometepe. Chyba ? Dvojhodinová plavba po jazere Nikaragua bola skutočne adrenalínová, cítili sme sa ako tesne pred stroskotaním.Plavili sme sa totiž po najväčšom jazere v Strednej Amerike s dĺžkou 160 km, šírkou 70 km a max. hĺbkou 70 m. a vietor urobil s vlnami svoje. Na ostrove dominujú fascinujúce sopky Volcán Concepción 1610 m.n.m. a Volcán Maderas 1394m.n.m., okolo ktorého sme si urobili super výlet na požičaných bicykloch.( defekt a roztrhaná reťaz)? Ostrov vyžaruje čaro, ktoré sa len ťažko dá opísať. Po dvoch dňoch relaxu v oáze pokoja sme vyrazili do Granady. Mestskou dopravou sme sa dostali k Lagune de Apoyo a na druhý deň ku Volcanu de Masaya ktorý patrí k najaktívnejším nikaragujským sopkám. Posledné chvíle v Nikaragui sme trávili pri Tichom oceáne – San Juan del Sur bol plný turistického života a tak sme preskúmali aj nekomerčné zátoky, kde sme pozorovali bežný život obyvateľov. Kostarika i Nikaragua naše cestovateľské srdcia uspokojila.???