Ázia na vlastnú päsť

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2020. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Nikola Dachová

Čo robí moju expedíciu jedinečnou je pravdepodobne môj vek a fakt, že viac než 50 dni strávim sama cestovaním kade-tade. Jediná osoba na ktorú sa budem spoliehať som ja a všetko si vybavujem a plánujem bez akejkoľvek pomoci. So sebou mám len jeden turisticky batoh, kde som sa musela zbaliť aj na leto aj na zimu. Cieľom expedície je dokázať sebe ako aj ostatným, že cestovať môže každý a to bez ohľadu na vek, pohlavie či finančnú situáciu a taktiež inšpirovať ostatných mladých ľudí k odvahe zbaliť sa a vybrať sa kamkoľvek ich to ťahá.

Jedinečnosť expedície: S jedným ruksakom prejdem 6 krajín a autonómnych oblasti v Ázii na vlastnú päsť a všetko zorganizujem úplne sama, bez akejkoľvek cestovky. Mnohých ľudí desí predstava že mám iba 19 rokov.

Termín expedície: 22.01.-14.03.2020

Záväznosť expedície: Expedícia sa uskutoční na 100% v danom termíne, všetky hostely už sú zarezervované. Taktiež niektoré lety a vlaky mám už zakúpené. Čo sa týka zvyšku, len čakám na dobré ceny.

Dĺžka expedície: 53 dní

Plánované krajiny: Môj výlet začína v Číne (Šanghaj-Zhangjiajie-Guangzhou-Shenzhen), následne navštívim Hong Kong, Macau, Singapúr, precestujem západné pobrežie Malajzie a nakoniec aj Thajsko (oblasť okolo Bangkoku, Krabi a Phuket).

Predošlé skúsenosti s cestovaním, odkazy na blogy, stránky alebo reportáže: Moja prvá cesta začala v 16 Poľskom a odvtedy som si cestovanie zamilovala. Cestujem pomerne veľa a snažím sa využiť každú príležitosť. Nerada sa zúčastňujem skupinových zájazdov organizovaných cestovnými kanceláriami keďže nerada kráčam za obrovským davom ľudí, ktorí si zakúpili ten istý zájazd. Milujem organizovať svoj výlety sama, so slobodou pri výbere atrakcií a miest a bez časového obmedzenia. Ako 17 ročná som zorganizovala rodinný road trip (Maďarsko, Slovinsko, Taliansko) a neskôr v 18 dvoj-týždňovú dovolenku pre dvoch okolo južného Maroka – zabezpečila som ubytovanie, trasu, letenky aj priebeh celej dovolenky. Okrem toho som vďaka rôznym projektom či voľnom čase precestovala niečo z Európy. Doteraz sa mi podarilo navštíviť 15 krajín v Európe a 2 v Afrike. Momentálne bývam v Šanghaji, kde strávim 2 mesiace ako výmenný študent a študujem čínštinu. Tu sa aj začne moja expedícia. Zatiaľ nemám žiaden blog ani iný obsah publikovaný na internete. V blízkej buducnosti by som ale rada začala písať články o mojich cestách.

Počet ľudí: 1

Rozpočet: 1900€ pre jednu osobu, zahŕňa ubytovanie v hosteloch, prepravu, letenku domov, stravu (10€ na deň) a tiež lístky na atrakcie

Crowdfunding: nie

Fotky z predošlých ciest: