Andreita Miklas – Španielsko trochu inak alebo Spain is different

Španielsko – krásna slnečná krajina dlhých pláží a dní, kde sa ľudia zabávajú od rána do večera, sangria tečie potokom, podáva sa tradičné jedlo paella a na ulici tancujú flamenco. Obraz o Španielsku, ktorý pozná hádam každý Slovák. Španielsko je však rozmanitá krajina, ktorú ovplyvnili jej predkovia – ako po kultúrnej stránke, tak po gastronomickej a architektonickej. Rimania, Arabi, Židia a kresťania tu zanechali svoje kultúrne dedičstvo. Príroda vytvorila nádherné scenérie a chrámy vytesané do skál. Španielsko je krásna krajina na strávenie dovolenky, ale o niečo ťažšia na život.

O netradičných miestach Španielska, ktoré neponúkajú cestovné kancelárie. O živote v Španielsku očami Slovenky, ktorá si po príchode do španielskej Zaragozy odhodila ružové okuliare. Life is a Journey… Cestovanie po Iberskom polostrove spojené s pikoškami o živote v Španielsku.

„Ak by som v Španielsku nebojovala s denno-dennými životnými problémami, bola by som tu na permanentnej dovolenke.“ – Andreita Miklas.

Andreita Miklas je Slovenka žijúca vyše roka v španielskej Zaragoze. Pred svojou „dlhodobou“ návštevou mala Pyrenejský poloostrov precestovaný krížom krážom. Vždy to bola krátka dovolenka spojená s cestovateľskými zážitkami, emóciami zo spoznávania nových ľudí a užívania si výbornej španielskej gastronómie. Dovolenka však bola dovolenka a reálny život Španielov začala spoznávať vďaka každodenným zážitkom a povinnostiam.

Web | Facebook

Prezentácia je súčasťou 13. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 8. – 10. marca 2019. Zobraziť celý program.