Viera Valentová – Dobrovoľníctvo vo svete

Predstavíme si program Európskej dobrovoľníckej služby a rôzne druhy dobrovoľníckych prác cez helpx/workaway či woofing. Práca na pár hodín denne za poskytnutie ubytovania a stravy, prípadne drobné vreckové na prilepšenie. Popri tom spoznávanie krajiny a kultúry za pomerne nízke náklady. Porozprávam ako sme s priateľom dobrovoľníčili počas cestovania po Južnej Amerike napríklad na kávovej farme v Ekvádore, či v hosteloch pre backpackerov v najvyššie položených mestách sveta. Takisto sa dá počas dobrovoľníctva zažiť netradičná vianočná a novoročná párty, hlavne keď pracujete v reštaurácii a bare. Tiež opíšem, ako sa dobrovoľníčilo v solárnej záhrade v Izraeli, pracovalo na recepcii v Kuala Lumpur, v Indii či v jordánskom Ammáne, pomáhalo na ekologickej farme v Hong Kongu či pracovalo s mládežou v Nepále a ešte oveľa viac.

Top zážitok: Povieme si, ako sa spracúva káva, ako sa ručne perie s použitím bioodpadu a kopec iných vecí, ktoré sme sa naučili počas dobrovoľníctva v rôznych kútoch sveta.

Prezentácia je súčasťou 13. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 8. – 10. marca 2019. Zobraziť celý program.