Martina Jarolínová – Ghana, Ghančania a ja

Do Ghany som sa vypravila druhýkrát a tentoraz som sprevádzala aj svoju mamu. Už 13 rokov tu máme organizáciu, starajúcu sa o miestny sirotinec. Nazrieme do života Ghančanov, na ich kultúru a tradície. Pozrieme si hlavné mesto Accru a severoghanské Tamale, navštívime unikátne pešie safari aj šesťstoročnú mešitu a spoznáte dobrodružný príbeh o tom, ako nás Afrika nechcela pustiť domov.

Top zážitok: Nevšedný zážitok bola dobrodružná cesta zo severu Ghany do hlavného mesta. Namiesto 12 hodín trvala 30. Po desiatich hodinách sme boli opäť v bode nula, použili sme inú cestu, boli sme svedkami nepochopiteľných afrických rozhodnutí, ktoré vyústili do havárie. Nakoniec sme vymenili ďalšie dve vozidlá, cestu spolovice zaplatili dvakrát, aby nám na konci púte oznámili, že naše lietadlo bude 4 hodiny meškať a nevyspíme sa ďalšiu noc. Na vlastnej koži sme precítili, ako nič nejde podľa európskeho plánu a že Afrika má všetok čas sveta.

Blog | Blog 2Blog 3Facebook

Martina sa venuje IT, píše, cestuje, fotí. Pomáha v ghanskom sirotinci so svojou organizáciou CINORG, v Cestou necestou, Človeku v ohrození a Združení na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím, píše pre Bombing.eu. Srdcom Afričanka verí, že cestovanie a spoznávanie iného spôsobu života nás robí múdrejšími. Nazrela do 38 krajín troch kontinentov.

Prezentácia je súčasťou 13. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 8. – 10. marca 2019. Zobraziť celý program.