Dana Ivanovová, Radoslav Golian – Nonstop zimným hrebeňom Západných Tatier

„Postihnutí často trpia radosťou z vlastnej bolesti, únavy a vyčerpania. Ešte aj v zime. Ale v peknom prostredí. Je to úchylka. A nedá sa liečiť.“ A tak sme skúsili ako vôbec prvá žena a prvý muž, či je v našich silách preliezť takýmto „nonstop štýlom“ celý zimný hrebeň Západných Tatier. Dva neúspešné pokusy, vyše 42-kilometrová odysea v mačkách, celkovo 10000 nastúpaných a naklesaných výškových metrov, 33 hodín na nohách.

Top zážitok: Počas prvého pokusu sa prihnala obrovská snehová víchrica, v mínus dvadsiatich stupňoch sme nakoniec ostali bivakovať v akejsi snehovej trhline, nakoniec sme pre nevyhovujúce podmienky museli zostúpiť z hrebeňa.

„Som Dana Ivanovová, mám 29 rokov, venujem sa lezeniu a alpinizmu, som bývalou vrcholovou športovkyňou. Mám za sebou niekoľko športových úspechov a získaných titulov, posledný pekný výsledok bola koruna Liptova, ktorú som prebehla a preliezla ako prvá žena vôbec.“

Prezentácia je súčasťou 13. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 8. – 10. marca 2019. Zobraziť celý program.