Vyhodnotenie 4. ročníka Expedičného fondu

Do 4. ročníka Expedičného fondu sa prihlásilo 5 expedícií. Pôvodny zámer podporiť jednu expedíciu pred vycestovaním (z polovice prostriedkov z predošlého roka) sa nám pre časovú tieseň nepodarilo uskutočniť. V tomto roku sme pripravili novinku – ľudia okrem darovania na mieste mohli prispieť do Expedičného fondu pri kúpe vstupenky online (tieto 2 možnosti priniesli 98,5€). K tomu prirátavame financie získané z 2% a financie z predošlého roku. Sumu sme o pár centov navýšili a zaokrúhlili. Ku dňu 23.9.2018 je na účte Expedičného fondu 700€, z ktorých 100€ je pre Petra Perešíniho z predošlého roku (ešte bicykluje v Amerike a čakáme na podpis zmluvy). Nakoľko tento rok sme získali iba polovicu čiastky, ktorú sme zvyčajne získali za 2% z dane, tak sa vraciame k zaužívanému a rozdelíme všetko, čo máme :). Vzhľadom na naše dlhoročné kritéria Michal Knitl, predseda OZ Cestou necestou, rozhodol o podporení dvoch výnimočných expedícii, ktoré vynikali medzi prihlásenými:

Miro Peťo a Robo Vrlák

Extrémny skialpinizmus v Peru

podpora 300€

Peter Perešíni

Bike it yourself – Canada & US Great Divide

podpora 300€

Ďakujeme všetkým prihláseným expedíciám za účasť v Expedičnom fonde. Zároveň veľmi pekne ďakujeme Vám – našim divákom, ktorí darovali svoje 2 % z dane pre OZ Cestou necestou. Práve Vaše dary tvorili väčšinu našich zdrojov. Za podporu taktiež ďakujeme individuálnym darcom v dejisku podujatia, darcom na náš na transparentný účet i tým, ktorí nás podporujú vďaka Givenio – programu, kde z každého nákupu u partnerov môžete podporiť svoju obľúbenú neziskovku. Veríme, že spolu budúci rok vyzbierame viac prostriedkov a budeme môcť pomôcť podporiť viac dobrodruhov.

Premietania podporených expedícii plánujeme v roku 2019.

Ak plánujete dobrodružnú cestu, už dnes ju môžete prihlásiť do expedičného fondu pre nasledujúci rok. Budúce expedície môžete tiež kedykoľvek podporiť viacerými spôsobmi.

Ďakujeme