Slovenský projekt Navizoo je prvou navigáciou v zoologickej záhrade a mieri do celého sveta

Slovenský projekt Navizoo vydal aplikáciu, ktorá pomôže používateľom sa na základe lokalizácie a detailných máp lepšie orientovať v zoologických záhradách. Používatelia majú okrem navigácie k dispozícii aj lokalizáciu zvierat, prístupy k zaujímavostiam, ako aj k tipom na občerstvenie. Aktuálne sa v Navizoo nachádzajú všetky zoo v Českej Republike a na Slovensku. Cieľom startupu je prehĺbiť zážitok z návštevy zoologickej záhrady a spríjemniť čas strávený s rodinou a priateľmi. Aplikácia je dostupná pre iOS a Android.

Navizoo má globálne ambície, no štartovacou líniou je v prvom rade vytvorenie si pevnej základne používateľov na českom a slovenskom trhu. „Bolo pre nás samozrejmé, že v prvom rade Navizoo poskytneme návštevníkom zoo v Čechách a na Slovensku. Máme tu dobré zázemie, zoologické záhrady sú na výbornej úrovni a už dnes sa môžeme pýšiť viacerými partnerskými zoo, ktoré s nami úzko spolupracujú. V Navizoo navyše podporujeme partnerské zoo v starostlivosti o zvieratá, o to viac nás teší, že začíname pôsobiť práve v ČR a SR,” hovorí o rozhodnutí začať s Navizoo v strednej Európe CEO a zakladateľ startupu Róbert Marchevka.

Navigácia v Zoo pomocou slovenskej aplikácie Navizoo

Jadrom Navizoo je lokalizácie návštevníka na detailnej mape zoo, na ktorej sú navyše k dispozícii umiestnenia všetkých zvierat, atrakcií, reštaurácií alebo špeciálnych udalostí, ktoré má konkrétna zoo k dispozícii. „Naším cieľom je prehĺbiť zážitok návštevníkov so zoo. Nesnažíme sa ich pozornosť odviesť od zvierat k smartphonom, práve naopak, Navizoo slúži ako pomôcka a šetrič času, vďaka ktorému zároveň návštevníkom nikdy neunikne to najlepšie, čo zoo ponúka,” vysvetľuje princípy Navizoo Róbert Marchevka.

Náhľad navigácie aplikácie Navizoo

Po stiahnutí je aplikácia prvých 30 minút každému používateľovi dostupná v premium verzii so všetkými funkciami. Po uplynutí doby je na každom návštevníkovi, či si zaobstará platenú verziu s pokročilými funkciami. Navizoo však vždy svojim používateľom dá k dispozícii mapu zoo a umiestnenie zvierat. „Navizoo je tvorený čiastočne našim tímom a čiastočne desiatkami rozhovor s používateľmi. Všetky funkcie, vylepšenia, a dokonca aj forma spoplatnenia, vznikli na základe komunikácie našich používateľov,” dodáva Marchevka.

Výber živočíchov v nastaveniach mobilnej aplikácie Navizoo

Lokalizácia návštevníkov a zvierat, informácie ku každému zvieraťu v 12-tich jazykoch a tipy na atrakcie nie sú všetko. Tím stojaci za Navizoo plánuje rozšírenie funkcií o notifikácie na atrakcie v okolitých zoo, nákup vstupeniek online, prehľad navštívených zoo, rozšírené funkcie na zdieľanie zážitkov alebo upozornenia na kŕmenie zvierat. „Plány sú samozrejme veľké a ambície globálne. Začíname doma, ale už čoskoro budú k dispozícii ďalšie funkcie, desiatky nových máp zoo po celom svete. Už dnes pracujeme na mapách maďarských zoo a rýchlym tempom svoju ponuku rozširujeme. Tešíme sa z úvodnej pozitívnej odozvy na Navizoo a už teraz pracujeme na vylepšeniach,” komentuje Róbert Marchevka budúcnosť a plány startupu.

Navizoo na iOS

Navizoo na Android

Náhľad mapy Zoologickej záhrady pomocou mobilnej aplikácie Navizoo

Zdroj: TS, Max Dužek

, , , , , ,