Bez liekov v Londýne alebo Najrýchlejšia pošta do Anglicka

Nikdy som si nevedela dobre predstaviť, že budem celá zúfalá volať zo svojich ciest domov rodičom, aby navštívili môjho praktického lekára, opatrili mi lieky s lekárskou správou o tom, že ich skutočne beriem a aké je ich použitie. A aby mi ich navrch poslali čo najrýchlejšie do milovanej Británie.

Ako dostať lieky do Anglicka

Ale stalo sa. Neverila by som, že práve v Británii, v Londýne, prídem o osobné veci v metre. Presúvala som sa z hostela ku kamarátke, ktorá už v Londýne nejakú dobu žije, na chrbte ruksak a na ňom pripnutú malú taštičku navyše. S telefónom, aby som pri každom fotení nemusela dávať dole batoh, s powerbankou a so svojimi liekmi, ktorých sa bohužiaľ nemôžem na jediný deň vzdať.

Zbehlo sa to rýchlo, niekto, komu som nakoniec videla len chrbát, poriadne zabral a taštičku mi odtrhol. Pretože už bol zrejme skúsený, stihol sa pretlačiť zatvárajúcimi sa dverami a utekal tak rýchlo, že než som začala kričať niečo o zlodejoch, bol preč a ja som išla nedobrovoľne ďalej.

Posielanie zásielok do Anglicka zo Slovenska

Čo teraz? Bez telefónu sa dá nejako prežiť, bez powerbanky tiež, keď už s ňou nie je čo nabíjať. Ale tie lieky? Jemu k ničomu nebudú a ja som bez nich celkom v háji, keď tu chcem zostať ešte mesiac.

Mami, bežte za mojím doktorom

Keď som od kamarátky zavolala domov a povedala našim, čo sa mi stalo, boli na mŕtvicu. Ako to, že nemám lieky? Zistila som, že mi ich môžu poslať, len musia k môjmu praktikovi pre recept a správu, že tie lieky naozaj beriem a potrebujem, potom ich vyzdvihnúť v lekárni a správu nechať preložiť do angličtiny, keby náhodou. A potom to všetko poslať.

Najjednoduchšie doručenie pošty zo Slovenska do Anglicka

Rodičia sú samozrejme stará škola, takže vôbec nevedeli, ako taký balíček do Británie dostať. Musela som ich nasmerovať na doručovaciu službu, ktorá z nich nevymámi celý majetok a nenechá ma ešte niekoľko dní na holičkách. Chcelo to rýchlu a lacnú prepravu balíčka do Anglicka, našťastie je u nás celkom výber medzi službami, takže to nie je problém. Navyše si naši všetko prečítali na webe služby a boli pokojní.

Ja som sa balíčka dočkala na adrese kamarátky hneď na druhý deň popoludní po rannom odoslaní zo Slovenska a asi si viete predstaviť, ako sa mi uľavilo, že to prebehlo tak hladko. Expresná pošta zo Žiliny do Londýna o váhe väčšieho listu stála 32 EUR. Ešte, že to takto funguje.

Posielanie expresnej zásielky zo Slovenska do Anglicka

, ,