Michal Knitl – Nórsko – to najlepšie zo štyroch návštev

Predstavím vám to najlepšie zo štyroch návštev Nórska. Prvá návšteva je niekoľkodňová v oblasti okolo Tromsa v máji 2007. Druhá návšteva je viac ako dvojtýždňový prechod z Narviku cez Lofoty, Trondheim, Oslo, Flam, Bergen, Stavanger, Preikestolen do Krisiansandu s vlakovým lístkom InterRail. Tretia návšteva je v okolí Alesundu a dedinky Volda. A na záver si povieme o komunite Camphill Vidarasen a možnosti turistiky pri dedinke Bo a Odde, vrátane dvojdňového výletu na snežniciach okolo jazera, pri ktorom je Trolltunga.

Michal Knitl je profesionálny nezávislý cestovateľ precestoval viac ako 65 krajín sveta. Medzi jeho najdlhšie cesty patrí 15 mesiacov v Južnej Amerike (2008-9) a 15 mesiacov v Ázii (2011-12). Naposledy bol v Indonézii a Papue-Novej Guinei (2015). Venuje sa turistike (800 km v Južnej Amerike a cez 1600 km v Ázii) a rád spoznáva život domácich. O svojich cestách píše cestopisy, robí prezentácie a organizuje cestovateľské festivaly Cestou necestou.

Prezentácia je súčasťou 11. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 9. – 11. marca 2018. Zobraziť celý program.