Lenka Bosá – Guatemala

Guatemala, obávaná krajina drogových dealerov, ale aj krajina večnej jari. Počas ciest sa stretneme s tradičným mayskými rodinami, nevyhneme sa tradičnej kuchyni, spoznáme hispánske pôsobenie na Guatemalčanov. Výstup na sopku z človeka vyšťaví všetok jetlag, aby sme si neskôr „oddýchli“ 12 hodín v autobuse. Na prašnej ceste, ktorá mala asi 200 km, ale čo by ste nespravili pre zážitky v džungli, plavenie sa v jaskyni so sviečkou a kúpanie v azúrových jazierkach? Prieskum starého mesta Antigua vystrieda surferský raj, kde zavŕšime cestu. Ak sa samozrejme dostaneme včas na letisko. 🙂

Top zážitok: Guatemala má mnoho krás, ale výstup na sopku Acatenango a pohľad na lávu stekajúcu po vulkáne Fuego bol neskutočný.

Instagram

Lenka Bosá v reálnom živote pracuje ako account v PR agentúre, kde čerpá kreatívne stratégie z ciest i behov. Pri cestovaní rada splýva s davom miestnych, obľúbenou destináciou sú všetky hispánske krajiny z praktického dôvodu – španielčina je jej srdcu blízka a verí, že jej niekde v krvi koluje hispánska krv.

Prezentácia je súčasťou 11. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 9. – 11. marca 2018. Zobraziť celý program.