Dávid Varga – Island: Lowcost cestovanie na kúzelnom ostrove na severe

ISLAND – v poslednej dobe snáď najväčší cestovateľský hit. Neuveriteľná ukážka rôznorodosti a úžasov prírody v obrovskej koncentrácii na takom malom priestore, zároveň tiež najmladší ostrov v Európe. Človek sa tu doslova môže prechádzať po iba 5 rokov starej hornine. Island, to je ale aj najbohatšia kultúrna scéna pod polárnym kruhom, nespočet vodopádov, ľadovce, sopky, pestrofarebné domčeky a všade kopa priestoru a voľnosti. Alebo že by najkrajší trek na svete? Takisto. Mohol by som pokračovať do nekonečna… Prídite sa ale dozvedieť tentokrát niečo o tom, ako Island precestovať a pritom neminúť všetky svoje úspory, a vypočuť si tiež niekoľko tipov a trikov o cestovaní na Islande, ktoré som za svojich 9 ciest na tento úžasný ostrov nazhromaždil. Budem sa na vás tešiť! 😉

Web | Fotoblog | Facebook

Dávid Varga je mladý amatérsky fotograf, ktorý za svojimi zábermi cestuje najradšej na sever Európy, konkrétne na Island alebo do Nórska. Dokopy bol na týchto miestach dovedna už viac ako 10x a aj budúci rok plánuje ďalšie výlety. Po novom navyše na tieto výlety priberá aj ďalších účastníkov a umožňuje im tak spolu s ním zažiť wow momenty a kopec unikátnych situácií. Okrem cudziny má ale veľmi rád aj rodné Slovensko, na ktorom vlani v rámci projektu „Pešo po Slovensku“ prešiel v kuse hrebeňom 6 pohorí a natočil o tom krátky film.

Prezentácia je súčasťou 11. cestovateľského festivalu Cestou necestou v Bratislave 9. – 11. marca 2018. Zobraziť celý program.