Karibské pobrežie Kostariky / 50 odtieňov zelenej a modrej – Silvia Pastuchová

Skúsim vám priblížiť, ako sa žije v karibskej oblasti v Kostarike. Pred 11 rokmi som sa priplavila nákladnou loďou, a našla som ten svoj raj na zemi. Tu som porodila moje dve deti v lone prírody. Je to špeciálna oblasť, kde sa na 13 km pobrežia usadili obyvatelia 96 národností, všetkých farieb a vierovyznaní a žijú tu v porozumení. Väčšina tých, čo prišli a zostali, sa snaží žiť v súlade s prírodou. Karibik je krásny a tvrdý, alebo sa v ňom stratíte a už nikde žiť neviete, alebo vás rýchlo odradí… záleží na vašej osobnej skúsenosti. Mňa polapil.
Kiež by som vám tak mohla opísať tento raj, aké je to nechať si zhodiť kokosový orech, rozbiť ho, zabodnúť slamku a napiť sa lahodného nápoja. Aké je to počúvať škrek opíc a kolibríkov, cítiť, ako sa v noci vietor pohráva s vašou hojdacou sieťou a ukolísa vás k sladkým snom, ako sa týčia mraky nad sopkou… Podľa spevu vtákov a škrekotu opíc vedieť, aké bude počasie… Ťažko písať, treba to prežívať…

Cestami necestami #2 – Západný Karibik. Hlava 22, Bratislava, 26.05.2015.
Prezentácia Silvie Pastuchovej „Karibské pobrežie Kostariky / 50 odtieňov zelenej a modrej“ z večera cestovateľských prezentácií Cestami necestami č. 2 s témou „Západný Karibik“, ktorý sa konal dňa 26.05.2015 v klube Hlava 22 v Bratislave.

, , , , , ,