Blog

Cestovateľská hystéria ide do Kirgizska a ešte ďalej

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2017. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Enrico a Zuzana

Naša prvá spoločná cesta smerovala do Vietnamu, ktorý ešte stále nepatrí do obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov a to neoprávnene. Odvtedy cestujeme pri každej možnej príležitosti a snažíme sa čo najviac zísť z vychodených chodníčkov. Na blogu prezentujeme všetky naše cestovateľské zážitky a ľudí neustále nabádame k cestovaniu. Teraz sme sa rozhodli pre krajiny, ktoré nie sú práve na prvých stránkach cestovných katalógov: Kirgizsko, Mongolsko či Laos. Hľadáme nepoškvrnené, milujeme prírodu, miestnych ľudí a ich kultúru a veríme, že sa na tejto expedícii môžeme veľa naučiť. Naše duchovné bohatstvo chceme potom posunúť ďalej a inšpirovať čo najviac ľudí k podobným cestám.

Termín expedície: máj 2017

Počet ľudí: 2 – pár Slovenka a Talian

Plánované krajiny: Kirgizsko, Mongolsko, Nepál, Laos, Kambodža

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

Všetko je tu: travelhysteria.com

Crowdfunding: Momentálne nie, zvažujeme aj túto možnosť.

Záväznosť expedície: Nie je to ešte na 100 % isté, je to všetko v štádiu plánovania. Chceme našetriť čo najviac peňazí na cestu a čiastočne nás brzdí výpovedná lehota v práci a následne byrokracia pri vybavovaní príspevku v nezamestnanosti. Predpokladáme, že niekedy koncom januára / začiatkom februára sa už záležitosti trochu utrasú a budeme mať jasnejšiu predstavu o ceste. Zatiaľ šetríme peniaze a študujeme si všetko o krajinách, ktoré plánujeme navštíviť.

Predpokladaný rozpočet: Hrubý odhad je 3000 € na osobu vrátane leteniek.

Jedinečnosť expedície: Bikultúrna expedícia vo dvojici v málo prebádaných krajinách ako Kirgizsko či Mongolsko.

, , , , , ,