HorSa do Ríma ; Po stopách Cyrila a Metoda na bicykloch

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Samuel Horváth

So skupinou cyklistov pripravujeme cestu na bicykli z Bratislavy do Ríma, ktorá ponesie pseudonym HorSa do Ríma, alebo po stopách Cyrila a Metoda na bicykli (keďže značná časť trasy kopíruje trasu práve Cyrila a Metoda).

Obraciam sa na Vás s prosbou o podporu našej cesty. Všetci zúčastnení sú študenti, ktorí majú s touto cestou šľachetné ciele. Cesta je predbežne naplánovaná na dátum 25.6. – 20.7. 2016 (zhruba) 3 týždne (plán). Prejdeme dovedna 6 štátov (SVK, AUS, SLO, ITA, VATIKÁN, SAN MARINO) a ich hlavné mestá + zvažujeme aj návštevu ostrova Elba. Chceme spustiť novú vlnu mladých aktívne športujúcich ľudí a oboznámiť Slovákov o nie úplne najtradičnejšom spôsobe cestovania, cykloturistiky. Ponúknuť alternatívu.

Cestu sa budeme snažiť zdolať za využitia čo najmenších finančných zdrojov.

Pripravujeme spoluprácu s VŠMU za cieľom profesionálnej a obsahom vyváženej dokumentácie našej cesty. Malý dokumentárny štáb nakrúti cestopis o stopáži 50-80 minút podrobne zachytávajúci výpravu a prípravu na ňu. Študentka produkcie FTF VŠMU momentálne rokuje s RTVS o možnom odvysielaní a odkúpení dokumentu. Je možné, že nakoniec pôjde o viacero kratších dielov.

Termín expedície: 25.6.-20.7.2016

Počet ľudí: 3 na bicykli + štáb (max. 4 ľudia)

Plánované krajiny: Slovnesko, Rakúsko, Slovinsko, Taliansko, Vatikán, San Marino

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

  • Združenie existuje zatiaľ len od decembra 2015 a táto cesta bude náš prvý projekt.

Crowdfunding: zatiaľ nie

Záväznosť expedície: Je to isté, o sen sa nejedná, na to sme zašli už priďaleko. Vidíme to na 97%.

Predpokladaný rozpočet: 400-500 eur na osobu, 3000 eur celkovo