Slovenská handmade značka Frogywear

Frogywear je slovenská handmade značka, ktorá nevznikla len tak náhodou. Stojí za ňou Jana Bartovicová, cestovateľka a občasná bloggerka z backpackeri.sk, ktorá využila svoje netradičné hobby a ušila si zopár tričiek predtým, ako vyrazila na cestu cez pol sveta. Byť v teréne 9 mesiacov a zbaliť sa do malého 36 litrového ruksaku a necítiť sa zároveň obmedzovaný – takúto náročnú úlohu zvládne jedine oblečenie z merina.

Frogywear (22)

Merino je funkčný prírodný materiál s vynikajúcimi termoizolačnými vlastnosťami a navyše pohlcuje pachy. V praxi to znamená, že nie je nutné ho tak často prať a napriek tomu nesmrdí. To ocenia hlavne cestovatelia, obzvlášť v tropických krajinách s vyššou vlhkosťou vzduchu. Tiež ľudia v aktívnom pohybe. Hrubšie merino úplety zase zahrejú v chladných podmienkach.

Jana sa snaží kombinovať funkčnosť, praktické prevedenie aj design. K zákazníkom pristupuje individuálne a možnosti prispôsobenia strihu na mieru využívajú hlavne zákazníci nekonfekčných veľkostí.

Na festivale Cestou Necestou predstaví nové designové modely a návštevníci v Bratislave budú môcť vidieť aj ako sa šije v praxi.

 

Viac na Frogywear.com alebo facebooku.

 

Frogywear (16)

 

Frogywear (1)

Frogywear (15)

, ,