Vyhodnotenie 3. ročníka Expedičného fondu

Do 3. ročníka Expedičného fondu kompletne vyplnilo prihlášku 12 expedícií. Dve z prihlásených expedícii sa neuskutočnili a neboli hodnotené. Ešte pred vyhodnotením sa väčšina poroty zhodla, že tento rok rozdelíme iba polovicu finančných prostriedkov (322 €) a druhú polovicu rozdelí v mesiacoch apríl – máj 2018 pre expedície v roku 2018, aby nasledujúce expedície získali finančné zdroje pred cestou.

Suma 322 € nie je veľká. Porota na základe viacerých kritérií vybrala 2 expedície, ktoré získavajú podporu. Treťou podporenou je expedícia, ktorá získala najväčší počet lajkov, o čom sme informovali v časovom rámci (aj v hodnotení poroty bola na treťom mieste). Podporenými expedíciami za rok 2017 sú:

Iva Šikulová

Island 2017 – kayak and ski riders

1. miesto
760 bodov
podpora 122€

Peter Perešíni

Bike-it-yourself

2. miesto
630 bodov
podpora 100€

Denis Šmida

Na Babette za polárny kruh

Extra podpora
najväčší počet lajkov
podpora 100€

Ďakujeme všetkým prihláseným expedíciám za účasť v Expedičnom fonde. Zároveň veľmi pekne ďakujeme Vám – našim divákom, ktorí darovali svoje 2 % z dane pre OZ Cestou necestou. Práve Vaše dary tvorili väčšinu našich zdrojov. Za podporu taktiež ďakujeme individuálnym darcom v dejisku podujatia, darcom na náš na transparentný účet i tým, ktorí nás podporujú vďaka Givenio – programu, kde z každého nákupu u partnerov môžete podporiť svoju obľúbenú neziskovku. Veríme, že spolu budúci rok vyzbierame viac prostriedkov a budeme môcť pomôcť podporiť viac dobrodružné expedície.

Počas novembra a decembra 2017 pre Vás pripravujeme prezentácie z podporených expedícií: Bronco namiesto hotela (11.11.2017 v Bratislave) a Splav rieky Kongo (4.12. v Bratislave v Nervose). Vyššie uvedené expedície budeme kontakovať a veríme, že ich uvidíte na festivaloch v roku 2018. Náš program na jesenný program v 11 mestách nájdete na našej stránke i facebooku (na facebooku sú čerstvejšie informácie).

Ak plánujete dobrodružnú cestu, už dnes ju môžete prihlásiť do expedičného fondu pre rok 2018, pre ktorý sme zverejnili časový harmonogram. Budúce expedície môžete tiež kedykoľvek podporiť viacerými spôsobmi.

Ďakujeme

, ,