Blog

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2017. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Marcel Fronko

Svoju cestu chcem začať v Ekvádore v decembri a ukončiť v apríli v Argentíne. Počas 4 mesiacov chcem absolvovať mesačný kurz španielčiny v Bolívii, formou ubytovania u miestnej rodiny so stravou a denným 5-hodinovým kurzom so súkromným lektorom. Niečo podobné som absolvoval v Guatemale a bolo to skvelé. Myslím, že by to ľudí mohlo zaujať. Nie je to len o španielčine, ale o spoznávaní miestnej komunity, kultúry a zvykoch. Mesiac chcem pracovať cez program Workaway, v Peru, resp. Bolívii. Určite to bude práca s chudobnými deťmi (najskôr výučba angličtiny, alebo podpora športových aktivít pre nejakú miestnu školu. V Peru som strávil pol roka a deti sú tam veľmi vďačné.) Zvyšok času cestovanie, hlavne Bolívia, Peru, Ekvádor a Patagónia. Som autorom blogu www.elmundo.sk. Plánujem veľa písať o všetkom zaujímavom, ale hlavne o ľuďoch, ktorých stretnem. Ich živote, radostiach, problémoch a porovnanie ich sveta s naším. Cieľom cesty je prostredníctvom mojich článkov potlačiť ľudí, aby sa nebáli vyraziť do sveta, vyskúšali si dobrovoľníctvo a pochopili, že svet, v ktorom žijeme, nemusí byť jediný, že svet je pestrý a rozmanitý a je potreba ho objavovať a pochopiť.

Termín expedície: 15. 12. 2017 – 15. 4. 2018

Počet ľudí: 1

Plánované krajiny: Ekvádor, Peru, Bolívia, Čile, Argentína

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

www.elmundo.sk – osobný cestovaľský blog

Crowdfunding: Zatiaľ neplánujem

Záväznosť expedície: Peniaze usilovne šetrím. Na spomínané mesiace som si v práci už vybavil neplatené voľno, čiže ak ma neprejde vlak, tak určite idem. 🙂 Slobodný a bez detí. Ak by sa mi podarilo z fondu zaplatiť aspoň jednu letenku z Európy do Peru, resp. Ekvádoru, tak by som bol veľmi rád.

Predpokladaný rozpočet: na 4 mesiace mám budget naplánovaný na 3000 EUR plus letenka a poistenie. Čiastka na jednu osobu.

Jedinečnosť expedície: Južná Amerika očami ľudí, ktorí tam žijú.

, , , , , , , ,