Blog

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2017. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Iva Sikulová

Čo tak vybrať sa na skialpinistickú túru prepádlovaním cez fjordy na kajaku? Pretože inou cestou nie je daná oblasť dostupná. A toto je cieľom našej expedície po Islande – navštíviť v severných fjordoch ešte nezlyžované kopce a absolvovať strmé zjazdy až na oceán, ktoré pred nami ešte nikto nelyžoval, na niektoré sa je možné dostať len kajakom cez fjordy Severného oceánu. Ďalším z cieľov tejto skialpinisticko-kajakárskej expedície je pokus o zlyžovanie strmej SV steny tzv. „Islandského Matterhornu“, ako je nazývaný 957 m vysoký kopec Skessuhorn na západe Islandu. Práve pre svoju športovú hodnotu – extrémne zjazdy, málo navštevované oblasti a nie len Slovákmi ešte nezlyžované línie, je táto expedícia jedinečná. Okrem toho precestujeme kus krajiny a tak z našich prezentácií plných adrenalínu sa divák dozvie aj niečo o živote a kultúre práve z oblastí, ktoré nie sú bežne navštevované letnými turistami po Islande.

Termín expedície: 4. – 15.5.2017

Počet ľudí: 2 Slováci a 3 Česi

Plánované krajiny: Island

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

25-ročné skúsenosti so skialpinizmom a extrémnym lyžovaním po Alpách, ale aj v Kirgizsku nájdete na mojej web stránke.

Niečo o mne

O mne na blogu Slovenky

Prípadne z posledných našich výprav, napr. na Etnu, si môžete pozrieť článok tu.

Crowdfunding: zatiaľ nie

Záväznosť expedície: Letenky už máme kúpené na daný termín, takže je viac isté, že ak vydrží zdravie a nič vážneho sa dúfam nikomu z nás nestane, tak sa ide na 100 %.

Predpokladaný rozpočet: 900 eur /osobu. Takže na slovenskú časť expedície – 2 osoby, je rozpočet 1800 eur.

Jedinečnosť expedície: Strmé zjazdy na lyžiach až na oceán a mnohé ešte neboli zlyžované a sú dostupné len od pobrežia, kam sa dostaneme kajakom.

, , , , ,