Blog

Go With The Flow: Južná Amerika

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu v roku 2017. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Viera Valentová

V polovici apríla 2017 odlietame do hlavného mesta Ekvádoru, Quita. Letenka je jednosmerná, koniec expedície zatiaľ neznámy. Výpoveď z práce uskutočnená, andské dobrodružstvo na dosah ruky. 🙂 Chceli by sme počas cesty najmä dobrovoľníčiť, teda pracovať za ubytovanie a stravu. Či už to bude v hosteloch na recepcii, ako sme si pred rokmi vyskúšali v Malajzii, Indii alebo ja aj v Jordánsku, či práca na ekologických farmách, podobná tomu, čo sme spolu s Peťom absolvovali v Hong Kongu či v Izraeli. V Ekvádore sú dosť rozšírené aj kávové plantáže, to nás tiež veľmi láka! Obaja intenzívne zdokonaľujeme naše španielske jazykové skills a už sa nevieme dočkať, kedy tento ľubozvučný jazyk využijeme v praxi s miestnymi. 🙂 Počas cestovania sa snažíme infiltrovať do komunity a žiť s lokálcami. Zatiaľ sa nám to darilo. Našou dobrodružnou výpravou by sme chceli poukázať na možnosti dostupného cestovania pre všetkých. Pri zníženom nároku na pohodlie vie človek zažiť a skúsiť naozaj veľa. 🙂 Cestovanie mení vnímanie, zvyšuje citlivosť na globálne problémy, je to vysoko návykové a hlavne nákazlivé. 🙂

Termín expedície: apríl 2017 – koniec neznámy

Počet ľudí: 2

Viera Valentová - Go With The Flow

Plánované krajiny: Ekvádor, Kolumbia, Peru, Bolívia, hlavne Andy ale aj Amazonský prales a pláže 🙂

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

Obaja sme precestovali okolo 30 krajín, či už spolu alebo osobitne. Máme radi nízkorozpočtové dobrodružné cestovanie, teda veľmi radi stopujeme, couchsurfujeme a takisto bicyklujeme. Peťo preferuje dlhšie bicyklové sólo výlety, ako napríklad cyklo jazdu z Banskej Bystrice do bulharského Burgasu, Viere stačí výlet z Bratislavy na Neusiedlerské jazero. 🙂 Milujeme hory a trekking, v minulosti sme absolvovali v Himalájach 16-dňový trek okolo Kanchenjungy z nepálskej strany a preto sa veľmi tešíme do Ánd. Pred dvoma rokmi sme sa vrátili z ročného dobrovoľníckeho pobytu v Ázii, niečo obdobné radi zopakujeme v Južnej Amerike.

Článok na Tripsurfingu

Článok na Dobrodruhovi

Článok na BB dnes24

Crowdfunding: Zatiaľ neplánujem

Záväznosť expedície: jednosmerná letenka do Ekvádoru je už dlhšie kúpená, takže odletieť určite 10. apríla odletíme. 🙂

Predpokladaný rozpočet: 4000 je predpokladaný rozpočet pre nás dvoch

Jedinečnosť expedície: objavovanie neobjaveného v Južnej Amerike

, , , , , , , , , , ,