Vyhodnotenie 2. ročníka Expedičného fondu

Do 2. ročníka Expedičného fondu sa prihlásilo 8 expedícií, z ktorých porota na základe viacerých kritérií vybrala 3 expedície, ktoré získajú podporu. Sú nimi:

Martin Navrátil

Splav rieky Kongo

1. miesto
665 bodov
podpora 300 eur

Adriana Hižňanová a Mišo Pačuta

WonDare on the road / WonDare na cestách

2. miesto
610 bodov
podpora 144,39 eura

Hacka & Remčo

Bronco namiesto hotela – Sibír 2016

3. miesto
590 bodov
podpora 100 eur

Ďakujeme všetkým prihláseným expedíciam za účasť v Expedičnom fonde. Zároveň veľmi pekne ďakujeme Vám – našim divákom, ktorí darovali svoje 2% z dane pre OZ Cestou necestou. Práve Vaše dary tvorili väčšinu našich zdrojov. Za podporu taktiež ďakujeme Dušanovi Plichtovi a individuálnym darcom v dejisku podujatia i darcom na náš na transparentný účet. Veríme, že spolu budúci rok vyzbierame viac prostriedkov a budeme môcť pomôcť podporiť viac dobrodružné expedície.

Martinova expedícia do Konga sa uskutoční v roku 2017, avšak už túto jeseň chystáme jeho prezentáciu o Kamčatke. Adriana s Mišom budú prezentovať na festivaloch v Bratislave, Novom Meste nad Váhom, Prievidzi, Bánovciach nad Bebravou a v Banskej Bystrici. Hacka s Remčom sú prave na ceste a prezentovať budú až budúci rok. Na jeseň pre Vás pripravujeme aj prezentáciu expedície Na bicygľu Islandom podporenej minulý rok, ktorá sa pre veľa snehu uskutočnila až v tomto roku. Na festivaloch prejavili záujem prezentovať i expedície, ktoré nezískali podporu: #cestujemespoluHorSa do Ríma – Po stopách Cyrila a Metoda na bicykloch25 000 metrov nad morom VERTICAL.

Ak plánujete dobrodružnú cestu, už dnes ju môžete prihlásiť do expedičného fondu pre rok 2017, pre ktorý sme zverejnili časový harmonogram. Budúce expedície môžete tiež kedykoľvek podporiť viacerými spôsobmi.

Ďakujeme

, ,