WonDare on the road / WonDare na cestách

Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Adriana Hižňanová a Mišo Pačuta

Začneme v Argentíne, potom hopsneme cez hory do Čile, ďalej pôjde Bolívia, Peru, Ekvádor, do Kolumbie na kafe, z Panamy chceme klobúk, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Guatemala, Mexiko, USA, Kanada. V skratke povedané, chceme precestovať 25 000 km so začiatkom v najjužnejšie položenom meste na zemi a koncom kdesi na Aljaške. Low budget. Až na niekoľko pasáží, cez ktoré cesty nevedú, iba s použitím prsta. Prečo? Lebo WonDare. Pretože ho chceme ukázať svetu a chceme, aby spájal svety iných.

O WonDare

WonDare sa dá niekoľkými všeobjímajúcimi slovami opísať ako online, sociálna, interaktívna hra. Tam, kde väčšina online hier vyžaduje dlhé hodiny sedenia pred počítačom, WonDare zaberie chvíľku a potom človeka vyženie von medzi ľudí, vymýšľať a spestrovať svoje dni. Princíp hry je vymyslieť relatívne jednoduchú výzvu ako napríklad si zatancovať na ulici, pripraviť tradičné iránske jedlo, či darovať krv. Následne Vám bude priradená náhodná úloha od kohokoľvek zo sveta. Po splnení pridáte dôkaz, takto budete motivovať ďaľších a nekonečná reťaz vtipných, kreatívnych a neraz aj prospešných medzinárodných výziev sa môže začať!

Prezentácia Wondare v PDF

Termín expedície: 4.2.2016 – cca. 15.7.2016, ale ktohovie? Na Vianoce chceme byť určite doma.

Plán:

  • Už v januári 2016 odleteli do Argentíny.
  • Pekne po poradí: Argentína, Čile, Bolívia, Peru, Ekvádor, Kolumbia, Panama, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Guatemala, Mexiko, USA, Kanada.

Predošlé skúsenosti s cestovaním:

Obaja sme, či už sólo alebo spolu, prebaťúžkovali zopár krajín, medzi inými aj Mexiko, Guatemalu, Indiu, Sýriu, Nepál, Srí Lanku, Gruzínsko, Maroko, Japonsko… O svojich zážitkoch sme prednášali, znova sólo alebo spolu, na viacerých cestovateľských festivaloch, napr. Iné cesty, Cestou necestou i Babie leto.

Viac info o našej ceste a celom projekte WonDare nájdete na našej webke www.wondare.com a bloguv rámci nej.

Crowdfunding:

Radi by sme skúsili získať akúkoľvek podporu pre našu cestu a projekt, keďže už v tomto štádiu vieme, že lowcost cestovanie v Amerike nie je low pre Slovákov (rýmovanie bolo úmyselné). Už v 19tom storočí však ktosi povedal, “Ak chceš byť crowdfundovaný, musíš mať crowd.” Takže ak nám naše obecenstvo dá svojou odozvou, resp. pozornosťou, alebo aj samotným WonDareovaním najavo, že to, čo robíme má zmysel, určite radi skúsime komunitné financovanie. Dovtedy je možné podporiť náš projekt a našu cestu donáciami (viď. www.wondare.com). Najviac nás ale určite poteší, ak si našu hru zahráte a ona poteší vás.

Predpokladaný rozpočet:

Pokiaľ sa nám podarí utiahnuť si opasky a žalúdky, nikto a nič si neprivlastní naše veci, možno sa zmestíme do 4500 Eur. Ak by sa náš rozpočet pomocou podpory iných zvýšil, určite by sme plán cesty rozšírili.