Predstavujeme Vám expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu. Aj Vy môžete pomôcť a podporiť dobrodruhov, aby si splnili svoje sny.

Hanka a Jožo

Sme dvaja úplne bežní a obyčajní ľudia (Jožo a Hanka). Jeden vyštudoval softvérové inžinierstvo, druhý právo. Každý z nás má čo-to za sebou. Jeden však rád cestuje, druhý však ešte radšej. Preto sme sa rozhodli spojiť príjemné s užitočným. Spojiť cestu okolo sveta s prácou – s rôznymi marketingovými aktivitami. Otestovať produkt (navigáciu, outdoorovú kameru…), napísať recenziu (na hotel, destináciu, leteckú spoločnosť…), vytvoriť obsah na sociálne médiá, napísať blog a nafotiť tisíce fotografií? Áno, to všetko vieme, máme na to chuť, čas aj pracovné skúsenosti. A výsledok? Poďme ho spolu zrealizovať!

Termín expedície25.2.2016-25.6.2016

Plán:

  • Marec 2016:  India & Srí Lanka , Thajsko, Vietnam
  • Apríl 2016: Laos & Kambodža, Filipíny, Malajzia, Slovensko (krátky break)
  • Máj 2016: New York & Miami , Ekvádor, Peru & Bolívia, Paraguaj & Uruguaj
  • Jún 2016: Argentína, Brazília

Predpokladaný rozpočet: 10500 eur za oboch spolu

V čom je vaša expedícia jedinečná?
Po viac ako pol roku príprav a plánovania sme kvôli tejto ceste obaja ukončili naše pracovné vzťahy, aby sme sa vydali za novým dobrodružstvom. Cestujeme ako dvojica a všetky zážitky chceme spou zdieľať ako dvojica (#cestujemespolu). Zároveň sa snažíme minimalizovať náklady tak, aby sme aj ostatným ľuďom ukázali, že cestovať okolo sveta sa dá, aj keď človek nezarába nadštandardne.

Plánujete niečo, čo bežne ľudia nerobia?

Budeme testovať najrôznejšie zariadenia a služby – spolu s nami zistíte, či odolný smartfón CAT vydrží, keď po ňom bude skákať slon, či nás navigácia Sygic dostane naprieč celou Južnou amerikou až do vytúženého Rio de Janeira a samozrejme prinesieme množstvo (foto)reportáži od domácich.

Aké poznatky by ste chceli priniesť domov a prezentovať ľuďom na Slovensku?

Všetky zážitky a skúsenosti by sme radi Slovákom priniesli prostredníctvom blogu www.cestujemespolu.com, ale aj prostredníctvom cestovateľských prednášok, prezentácií a stretnutí. Radi na vlastnom príklade ukážeme, aké je to ukončiť prácu, zbaliť sa do jedného batohu a vydať sa na štyri mesiace naprieč svetom.

Spadá vaša expedícia pod túto tému? ( “dobrodružstvo a spoznanie nepoznaného”)

Myslíme si, že jednoznačne :) Zakúsime, aké je to byť bez práce, aké je to precestovať 20 000 km s batohom na chrbte, aké je to spoznať takmer 20 krajín z pohľadu života ulice a domácich a najmä, aké je to 4 mesiace spoznávať druhých ľudí a kultúry v čase, keď sa toho mnohí boja. My veríme, že to bude úžasné dobrodružstvo a poznanie nepoznaného.

Web